Skigebieden in Catalonië

In heel Spanje zijn 34 skigebieden te vinden, waarvan de meeste pistes in de Pyreneeën liggen. In de Catalaanse Pyreneeén zijn er zelfs elf, met als misschien wel belangrijkste Baqueira Beret, Boí Taüll, Espot Esquí, La Molina en Masella, en Vallter 2000.

Baqueira Beret
Baqueira Beret ligt in het prachtige natuurgebied Valle de Arán. het bezit 104 kilometer aan skipistes; vier groene, 36 blauwe, 26 rode en zes zwarte. Ze die met elkaar verbonden door middel van 33 liften. Het hoogste punt ligt op 2.510 meter en het laagste punt op 1.500 meter. Dit skigebied staat in Spanje bekend als het gebied waar de ex-koning Juan Carlos I met zijn familie kwam skiën, wat tot gevolg heeft dat er vele andere Spaanse bekendheden en politici komen.

Boí Taüll
Het gebied Boí Taüll Resort werd pas in 1990 aangelegd en is dus relatief nieuw. Daardoor zijn de voorzieningen moderner dan bij andere pistes. Er zijn 44 kilometer aan pistes te vinden, verdeeld over negen groene, vijf blauwe, 27 rode en acht zwarte. Er zijn 16 skiliften. Het is er hier en daar nogal dichtbegroeid en eigenlijk dus meer geschikt voor ervaren skiërs. Het beschikt niet over logies.

Espot esqui
Espot Esqui bevindt zich midden in een prachtig natuurlandschap en beschikt over uitgebreide sport- en ontspanningsmogelijkheden. De vele skipistes in Espot Esqui, verdeeld over één groene, vier blauwe, negen rode en één zwarte, staan open voor skiërs van alle niveaus. Ook liefhebbers van snowboarding, miniski, sleeën of sneeuwwandelingen kunnen in Espot Esqui hun plek vinden. In het wintersportstation is ook een schaatsbaan.

La Molina en Masella
De twee gebieden La Molina en Masella zijn met elkaar verbonden en bevatten samen 111 kilometer aan pistes. In La Molina worden veel activiteiten georganiseerd, waarbij Masella het rustige gedeelte is. Rondom deze pistes liggen allerlei dorpjes, die allerlei monumenten uit Romeinse, Romaanse en Gotische tijden te bieden hebben. Beide gebieden liggen op 150 kilometer van de stad Girona.

Vallter 2000
Het skigebied Vallter 2000, in de provincie Girona, beschikt over 17,8 kilometer pistes, waarvan twee groene, drie blauwe, zes rode en twee zwarte. het hoogste gedeelte is 2535 meter en het laagste 1959 meter. Er zijn twee stoeltjesliften, zes sleepliften en twee bandliften, tesamen goed voor een uurcapaciteit van 7200 skiers. Het skiseizoen loopt van december tot april.

Andere skigebieden
Het skiresort >>Vall de Nùria-Ribes de Freser, in Girona, heeft 7,6 kilometer piste en gaat van een hoogte van 2250 meter naar 1964 meter. Het heeft de beschikkig over vijf skiliften. Het skioord biedt handige en voordelige skipassen aan voor een week en is goed bereikbaar vanaf Barcelona.

Ook andere skigebieden in de Catalaanse Pyreneeën, Tavascán, Rasos de Pequera en Port Ainé, zijn goed bereikbaar vanaf Barcelona en Girona. Port del Compte, met 40 kilometer piste, staat bekend als misschien wel het mooiste gebied.