Gevulde aardappelen uit Olot

Ingrediënten: 4 grote aardappelen, 1/4 kilo mager gehakt, 1 kipfilet, een middelgrote tomaat, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 1 glas witte wijn, tempurameel, olijfolie, zout en peper.

Bereidingswijze: 
Schil en was de aardappelen en snij ze zo dun en gelijk mogelijk in grote schijven.
Leg de chips in een pan met olie en laat ze op een laag vuur gaar worden zonder dat ze gebakken worden.

Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Als ze koud geworden zijn, leg ze op een stuk keukenpapier opdat zoveel mogelijk van het overtollige vet geabsorbeerd wordt.

Zet nu een pan met olie op het vuur en leg daar de fijngesneden kipfilet en het gehakt in. Strooi zout en peper en laat goudbruin worden. Voeg vervolgens de tomaat en de hele gepelde knoflooktenen eraan toe, en roer het geheel nog eens goed door. Schenk de witte wijn erbij en laat het doorbakken. Voeg eventueel wat water bij als dat nodig is totdat alles goed gaar is. Laat afkoelen.

Snij alles nog eens goed fijn totdat een soort ragout ontstaat.

Leg wat van het vleesmengsel op een aardappelschijf, dek dat af met een andere en druk die zachtjes met de vingers obij de randen zodat ze sluiten. Op deze manier vullen we alle aardappelschijfjes. Tot slot wordt alles nog eens gezouten.

Bereid nu de tempura. Giet volop olie in een pan en laat het heet worden. Strijk de gevulde aardappelen door de tempura en bak ze totdat ze bruin worden. Verwijder ze uit de olie en laat op keukenpapier uitlekken.

Dit gerecht kan goed begeleid worden door een rauwe salade.

(Kijk ook bij >>Alternatieve Spaanse salades)