Mar i Muntanya: pollastre amb llagostins (kip met reuzengarnalen)

'Mar i muntanya' (Zee en Berg) is een Catalaanse uitdrukking voor een soort gerechten die typische ingrediënten uit de bergen endie van de zee met elkaar combineert, als 'pollastre amb llagosta' (kip en kreeft), 'pollastre amb escamarlans' (kip en rivierkreeftjes) en 'arròs mar i muntanya' (rijst, vlees en zeevruchten). Hier geven we een recept voor 'pollastre amb llagostins' (kip met reuzengarnalen).

Ingrediënten: 1 kip, 12 reuzengarnalen (2 a 3 per persoon), een oud brood, 100 g geroosterde amandelen, pijnappelpitten, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 3 rijpe tomaten, 1/2 liter witte wijn, 1 kopje visbouillon, 1 theelepel paprika, kaneel

Bereidingswijze:
Snij de kip in stukken en bestrooi met zout, peper en kaneel. Pel de tomaten, ui en knoflook.

Bak de garnalen 2 a 3 minuten in een pan. Verwijder en zet apart.

Bak nu in dezelfde olie de stukken kip aan alle kanten bruin en zet ook apart.

Pel de ui, snij in kleine stukjes en bak in dezelfde pan. Snij de knoflook in dunne plakjes en voeg toe. Voeg ook het brood, de in plakjes gesneden tomaten, gehakte amandelen en pijnappelpitten en paprika toe. Zout naar smaak. Zodra alles bruin is giet de wijn erbij en laat in 8 minuten verdampen.

Als de saus te dik wordt voeg wat water toe. Maak het met een staafmixer glad.

Leg de kip in dezelfde pan, giet de saus en de visbouillon eroverheen. Breng weer aan de kook en laat 40 minuten sudderen. Voeg 5 minuten van te voren de reuzengarnalen toe.

Uit: >>Spanje recepten blog.